Wolffa potěšilo, že titul získal Hamilton, protože si ho zasloužil

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Tak trochu sladké pocity přinesl zisk titulu pro Lewise Hamiltona, přiznal šéf Mercedesu Toto Wolff. Německý tým byl po celou sezonu dominantní a nedopadlo to kontroverzně díky Rosbergovým problémům.

Hamilton si v posledním závodě sezony vyjel první místo, zatímco jeho rival Rosberg dojel čtrnáctý kvůli problémům s rekuperačními systémy. 

„Nyní je to úleva a přišla až v poslední hodině,“ uvedl Wolff o pocitech z bitvy o titul.

„Ačkoliv jsme měli titul v kapse, věděli jsme, že to bude náročné a museli jsme zůstat neutrální a poskytnou pilotům stejnou podporu. Ale nyní je to u konce a je to úleva.“

„Ale také v nás zůstávají lehce sladké pocity. Lewis Hamilton vyhrál 11 závodů a on si ten titul zasloužil. Prožil hodně vzestupů a pádů a nakonec je to on, kdo slaví titul.“

„Další věcí je, že jsme tvrdě pracovali na tom, abychom pilotům poskytli spolehlivé vozy, abychom jim umožnili boj na trati. Je pravdou, že jsme měli problém na Nicově autě, to má pro nás hořkou příchuť a jsme z toho trochu zklamaní.“

„Ale z racionálního pohledu by se dalo říci, že stěží by na titul dosáhl, když pokazil start.“

V posledním závodě sezony se objevily technické problémy na Nicově voze. Pokud by to bylo obráceně měl by volnou cestu k titulu právě Rosberg.

„Nico závod nedokončil, to je pro nás nepříjemné, protože očekáváme, že pilotům dáváme do rukou vozy, se kterými budou moci závodit až do konce,“ uvedl Toto Wolff.

„Pokud by Lewis nedojel, byl by boj o vedení v závodě a o titul mnohem větší drama. Ale to neznamená, že Rosbergovy problémy jsou pro nás přijatelnější,“ dodal šéf týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy