Alonso se pouští do Mattiacciho: "Jeho výroky moc dobré nebyly, do Ferrari přišel příliš pozdě"

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso potvrzuje spory s novým šéfem týmu Marcem Mattiaccim. Ten podle něj nevolil zrovna dvakrát chytře slova své rozlučky.

K ostrému sporu mezi nimi došlo již v září (viz článek Jak došlo k rozvodu? Alonso sprostě vynadal Mattiacimu, ten nato v klidu angažoval Vettela), což se přeneslo i do vzájemného loučení. Alonsovi se nelíbila slova Mattiacciho, který tento týden řekl, že se rozhodl podepsat s Vettelem proto, že chtěl pilota s "nejvyšší motivací a odhodláním."

"Jsem si jistý, že Vettel přinese fenomenální zkušenosti a nadšení, které je důležité pro to, abychom prošli určitými náročnými okamžiky, které nás čekají," vysvětloval Mattiacci své rozhodnutí rozejít se předčasně se Španělem.

Alonso ale odhaluje, že se nový šéf Ferrari několikrát s ním pokoušel podepsat novou smlouvu, ale že se pro Vettela rozhodl až poté, co se dozvěděl, že chce z Maranella odejít.

"Slyšel jsem ty komentáře a nemyslím si, že by byly moc dobré. Pokud se tím snažil myslet, že jsem nebyl motivová, pak k Ferrari dorazil příliš pozdě. Je tady jen několik měsíců a neviděl těch pět let, které jsem zde strávil, a jak jsem v každém závodě bojoval," kritizuje Alonso Mattiacciho.

"Zřejmě jsem byl příliš starý, když se snažil se mnou při závodě v Monze obnovit smlouvu. A neustále na to tlačil a hovořil se mnou o tom. A i v poslední okamžik jsme spolu vedli spoustu telefonních hovorů a posílali si emaily, které mám stále ve svém počítači.

Možná jsem v tom okamžiku nebyl tak starý, ale když jsem se rozhodl, pak předpokládám, že musel najít jiného pilota," prozrazuje naštvaný Alonso, který odchází k McLarenu, který se rozhoduje, kdo bude příští rok závodit po jeho boku.

V paddocku se navíc hovoří o tom, že by Mattiacci u Ferrari nemusel moc dlouho vydržet a že ještě letos změnu - již třetího šéfa týmu v sezóně 2014. Jeho nástupcem by se mohl stát Maurizio Arrivabene, viceprezident globálních komunikací společnosti Philip Morris International, hlavního sponzora Scuderie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy