Palmer dostane příležitost testovat vůz Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Příští úterý usedne Jolyon Palmer v rámci testovacích jízd za volant vozu Force India VJM07 Mercedes.

Šampión GP2 Jolyon Palmer se chystá udělat další krok ke splnění svého snu. 23letý mladík ze Souhwateru absolvuje příští úterý v Abú Zabí testovací jízdy za volantem vozu Force India. Palmer bude kroužit na okruhu Yas Marina celý den, k dispozici bude mít vůz Force India VJM07 Mercedes. Test ještě nezaručuje, že v následující sezoně bude jezdcem F1, přesto bude důležitým krokem v jeho slibné kariéře.

Palmer se stal po Hamiltonovi (2006) druhým Britem, který zvítězil v GP2. V letošní sezoně má na svém kontě čtyři vítězství v závodech, jedenáct pódiových umístění a před posledními dvěma závody v Abú Zabí nasbíral rekordních 256 bodů.

„Sahara Force India mi prokázala důvěru tím, že mi nabízí tuto možnost a já se budu snažit dokázat, že si ji zasloužím. Pracoval jsem hodně tvrdě, abych podobnou příležitost dostal, a chci pomoci týmu, aby z testování získal co nejvíc užitečných údajů.

Force India je tým, který vždy podporoval talentované jezdce a doufám, že tato příležitost mě potáhne v mé kariéře výš. Dostat se v současnosti do F1 je těžší, než kdy jindy, bude to vzácná příležitost dokázat, že si zasloužím být v ní. Už se nemůžu dočkat a míním pevně uchopit nabízenou příležitost oběma rukama,“ řekl Palmer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy