Ferrari oznamuje příchod Vettela, v roce 2015 bude závodit s Räikkönenem

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Po oznámení odchodu Fernanda Alonsa Ferrari potvrzuje jeho náhradu: příchod čtyřnásobného mistra světa Red Bullu - Sebastiana Vettela, jenž bude příští rok s rudým vozem závodit po boku Kimiho Räikkönena. Německý pilot uzavřel s italským týmem tříletý kontrakt.

"Scuderia Ferrari se rozhodla vložit svou důvěru v nejmladšího vícenásobného šampiona v historii Formule 1. V termínech F1 představuje Sebastian Vettel jedinečnou kombinací mladistvosti a zkušenosti," říká šéf týmu Marco Mattiacci.

"Přináší s sebou takový závan týmového ducha, který bude neocenitelný, když se s Kimim chopí výzev, které nás čekají, protože chceme být co nejdříve na čele. Se Sebastianem sdílíme žízeň po vítězství, stejně jako vášeň, dobrou pracovní morálku a houževnatost - klíčové prvky pro všechny členy Scuderie pro sepsání nové vítězné kapitoly v historii Ferrari," pokračuje šéf týmu.

Vettel před svým příchodem oznamuje: "Další fází mé F1 kariéry strávím s Ferrari. Pro mě to znamená splnění snu. Když jsem byl dítě, mým největším hrdinou byl Michael Schumacher v rudém voze. Nyní to je neuvěřitelnou poctou mít konečně možnost jezdit s Ferrari."


Noví týmoví kolegové: Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen (foto: Scuderia Ferrari)

"Malou ochutnávku toho, co znamená duch Ferrari, jsem dostal při mém prvním vítězství v Monze 2008 s motorem od Vzpínajícího se koně, postaveným v Maranellu. Scuderia má v tomto sportu obrovskou tradici a já jsem extrémně motivovaný k tomu, abych týmu pomohl vrátit se na špici. Dám své srdce i duši do toho, aby se to podařilo," dodává Vettel

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy