Caterham míří do Abú Zabí, přestože peníze ve veřejné sbírce nesehnal

Ericsson, Marcus | foto: Caterham F1 Team

Caterham sice nesehnal potřebných 2,35 milionů liber v fundraisingovou kampani, přesto podle správce majetku míří k poslednímu závodu do Abú Zabí.

Tým se dostal do finančních problémů a v Austinu ani v Brazílii se stejně jako Marussia neukázal, v posledním závodě sezóny 2014 by ale chtěl nastoupit. Správce zbylého majetku očekává, že tým se v Abú Zabí ukáže i přesto, že se peníze ve veřejné sbírce nedaří vybrat - viz zde.

"Jsem si na 90 % jistý tím, že tam pojedeme," říká Finball O'Connell pro Reuters. Tým už monoposty a potřebné díly ve své továrně v Leafield sbalil do přepravních kontejnerů a naložil na kamiony. Náklad o víkendu letecky poputuje z Británie na okruh Jas Marina.

"V posledních několika dnech projevili zájem tři kupci. Jde o lidi s vazbami na F1, kteří mají vážný zájem a kteří patří mezi ty, o nichž si svět řekne: 'Tohle dává smysl' - pokud tým koupí," prozrazuje O'Connel.

Probíhají také jednání s několika piloty, z nichž někteří mají zkušenosti z F1, jiným superlicence chybí. Odmítl je však konkrétně jmenovat.


Kdo pojede za Caterham v Abú Zabí, pokud tam skutečně nastoupí?
(foto: Caterham F1 Team)

Šéf F1 Bernie Ecclestone umožnil Caterhamu a Marussii vynechat předchozí dva závody, ale pokud se chtějí udržet v šampionátu (a dostat peníze), musí podle něj v Abú Zabí nastoupit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy