McLaren v Silverstone filmuje s novou pohonnou jednotkou Hondy i staršími vozy + foto

Honda | foto: Honda Racing F1

McLaren dnes testuje na okruhu v Silverstone novou pohonnou jednotku Hondy, v rámci natáčecího dne proženou jeho mladíci Oliver Turvey a Stoffel Vandoorne také dva starší monoposty McLaren - Honda.

Jak jsme vás již včera informovali (zde), McLaren překvapivě k testu nové pohonné jednotky zamířil do Silverstone ještě před Velkou cenou Abú Zabí. Během filmovacího dnes ji usadí do speciálně upraveného monopostu MP4-29H/1X1.

Jeho konstrukce je velmi podobná současnému závodnímu monopostu, ten byl pouze upraven pro zástavbu nového motoru. Cílem je si poprvé osahat nové spojení šasi s motorem, aby se stihl McLaren s Hondou včas připravit na příští ročník F1, a také prověřit IT spojení mezi tratí a továrnami ve Wokingu a v Japonsku, aby se na tyto základní věci nemuseli příliš soustředit během příštího testu v Abú Zabí.

Podle závodního ředitele Erica Boulliera dnes zatím vše v Silverstone probíhá v pořádku, níže najdete první snímky. Při tomto testu nesmí s vozem ujet více než 100 km a použít může pouze zvláštní pneumatiky Pirelli určené k tomuto účelu. Během sezóny mohou týmy po uvědomění FIA takto využít dva "propagační" dny.

Foto: Eric Boullier, Honda, McLaren, Stoffel Vandoorne

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy