Lopéz se zlobí: Malé týmy za krizi v F1 nemohou

Renault | foto: Lotus F1 Team

Majitel týmu Lotus, Gerard Lopéz, se zlobí na Bernieho Ecclestona. Ten totiž uvedl, že si malé týmy za své finanční problémy mohou samy a nehodlá jim platit žádné další příspěvky.

Podle Bernieho Ecclestona by měli malé týmy méně utrácet, což však Lopéz považuje za nerealistické vzhledem k obrovským výdajům za letošní motory.

"My nad tím nemáme kontrolu. Můžeme se pouze rozhodnout pro menší vývoj aerodynamiky v oblasti křídel. To děláme. Ale nemůžeme ovlivnit celkovou cenu pohonné jednotky, což je 40 milionů Euro (dříve to bylo osm milionů). Já jsem byl proti novým motorům, tak proč bych za tuto situaci měl být zodpovědný?"

Podle něj nesou vinu velké týmy a především ty, které nejsou ochotni změnit stávající systém. "Nikdo nemluví o tom, že jsme nikdy nechtěli více peněz! Žádali jsme nižší výdaje. A nyní na nás ukazují, že bychom to měli řešit jinak. Tyto diskuze jsou šílené. Do tohoto sportu jde 900 milionů dolarů, stále nemohu pochopit, proč ztrácíme týmy" zlobí se. 

Zatím se však prý nevzdává, ale uvedl, že se bojí o budoucnost Formule 1. "Bojím se o budoucnost a to nejen kvůli financím, je toho více. Celá změna motorů byla chybou. Zvuk, fanoušci, kterých přichází méně, zajímá se méně pořadatelů. Myslím, že jsme jeden z největších, ne-li největší sport na světě a máme finanční kapacity a energii na to vyřešit a postavit něco opravdu skvělého. Uvidíme, co se stane," uvedl. 

Dodal, že bojkot závodů pro Lotus nikdy nebyl na pořadu dne, protože by tím poškodili fanoušky. "Musíme najít řešení, ta existují. Nezajímá mě, jestli někdo smýšlí jinak nebo stejně. Pokud použijeme selský rozum, něco vymyslíme. Pokud ne, vyvstanou šílená řešení, která nebudou řešeními."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy