Za Sauber bude v roce 2015 s Ericssonem závodit Nasr

Nasr, Felipe | foto: Williams F1 Team

Felipe Nasr bude v příštím roce nastupovat po boku dříve potvrzeného Marcuse Ericssona za Sauber.

Dvaadvacetiletý Brazilec byl testovacím a rezervním pilotem Williamsu, za nějž nastoupil do prvního tréninku například i minulý víkend v Austinu (předtím také v Bahrajnu, v Číně a ve Španělsku). V současné době mu patří po čtyřech vítězstvích v GP2 druhá příčka. V roce 2011 se stal šampionem britské Formule 3 a v této sérii skončil druhý v prestižní Velké ceně Macau.

Jeho sponzorem je Banco do Brasil. Podporuje již jej několik let a má se za to, že Nasr byl týmu schopen přinést více peněz než současný pilot Esteban Gutiérrez či Giedo van der Garde, jehož měli v Hinwilu také v hledáčku. A nová angažmá si musí pochopitelně hledat i Adrian Sutil, který ještě minulý týden tvrdil, že u Sauberu zůstane.

Gutiérrez se loučí slovy: "Rád bych poděkoval všem členům týmu Sauberu za celou dobu spolupráce. Přeji jím ty největší úspěchy. Žel po dlouhých rozhovorech a jednáních jsme nebyli schopni dosáhnout dohody. Zároveň jsme pracovali a stále pracujeme na několika alternativách - záměrem je zůstat v F1."

Šéfka týmu Moniša Kaltenbornová ke jmenování nového pilota říká: "Felipeho kariéru už nějakou dobu sledujeme a opravdu si v F1 zaslouží svou pozici poté, co zažil úspěchy v juniorských kategoriích. Jsme rádi, že za náš tým bude jezdit příští rok.

Znamená to, že Brazílie bude mít v tomto sportu dalšího mladého a talentovaného pilota. Banco do Brasil pro Felipeho zatím důležitým partnerem a nás těší to, že jej bude v tomto důležitém kroku i nadále podporovat tak slavná společnost. Na partnerství se těšíme."


Felipe Nasr letos působil u Williamsu, příští rok jde k Sauberu (foto: Williams F1 Team)

Nasr dodává: "Jde o velmi důležitý krok mé kariéry, podepsat se Sauberem na rok 2015 v šampionátu F1. Jde o nezapomenutelný okamžik, který dlužím všem těm, kdo mě podporovali: mé rodině, přátelům, sponzorům, týmům a mé zemi. Dnes se mi splnil sen.

Sauber přivedl do F1 velká jména jako Felipeho Massu, Kimiho Räikkönena, Roberta Kubicu a Sebastiana Vettela. Jsem nyní hrdý na to, že můžu být součástí této závodní rodiny. Strávil jsem báječný rok u Williamsu, kde jsem se toho hodně naučil a připravil se na závodění v F1."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy