Hamiltonovi k titulu stačí dojíždět druhý, svůj přístup ale měnit nehodlá

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton má k titulu podstatně blíž než Nico Rosberg. Přestože by mu stačilo v nadcházejících závodech skončit druhý - bez ohledu na to, jak by dopadl jeho týmový kolega - nehodlá svůj přístup měnit a jet pouze na jistotu.

Včera si Brit připsal páté vítězství v řadě za sebou a v šampionátu má dva závody před koncem na čele náskok 24 bodů. Bude proto k nadcházejícím podnikům přistupovat konzervativněji?

"Opravdu to nic nemění, stejně jako pro Nica, protože se honíme za body. Myslím, že během roku musíte vyvážit rizika, která podstupujete, a já jsem zatím moc neriskoval," odpovídá Hamilton poté, co o víkendu v Austinu předjel na trati Rosberga a připsal si další triumf.

"Udělal jsem to, co jsem potřeboval, abych se před něj dostal tím nejbezpečnějším a nejčistějším způsobem, který funguje po celý rok. Proto v tom jen musím pokračovat. I v tomto závodě jsem si auto hlídal, snažil se s ním jemně dojet do cíle a zajistit, aby nemělo žádné problémy," popisuje průběh Velké ceny Spojených států.

Nic nehodlá měnit ani Rosberg: "Budu volit stejný přístup: plně odhodlaný, plně útočný. Pokusím se být na čele v kvalifikaci, a pak vyhrát v Interlagu, a je to. Stále se dá získat mnoho bodů a stát se může spousta věcí. Je to pořád stejné."


Lewis Hamilton svůj přístup k závodění v závěru sezóny měnit nehodlá
(foto: Circuit of the Americas)

Ve hře je pro vítěze ve dvou zbývajících závodech ještě 75 bodů a Hamilton si dobře uvědomuje, že ještě nemá vyhráno: "Myslím, že musíte opravdu pokračovat až do poslední cílové vlajky." Pro Mercedes nyní bude výzvou, aby oběma svým pilotům poskytl spolehlivou techniku, aby odstoupení nenarušilo napínavý souboj o titul.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy