Weber: Vettel to nebude mít ve Ferrari lehké

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Willi Weber si myslí, že se Sebastian Vettel bude ve Ferrari potýkat s podobnými problémy, jako před časem Michael Schumacher.

V následující sezoně bude Sebastian Vettel jezdit v barvách Ferrari, kde se potká zhruba se stejnými problémy, jako Michael Schumacher s tehdejším vedením týmu. Willi Weber, bývalý manažer sedminásobného mistra světa, upozorňuje, že Vettel to nebude mít v novém týmu lehké.

„Sebastian nemá takovou stabilní povahu, jako Michael,“ míní Weber. „A když ve Ferrari nejdou věci podle přání, tlak je vyšší, než v jiných týmech. Navíc je ve Scuderii více politiky, proto nálada uvnitř týmu není vždy klidná a veselá… Když už ani Fernando Alonso nedokázal dosáhnout úspěch, tak už asi nikdo.“

Na druhé straně i Schumacherovi trvalo pět let, než získal ve Ferrari titul mistra světa, i když měl dostatečný prostor pro plánovanou a cílevědomou práci.

„V té době pomáhala Michaelu Schumacherovi také skutečnost, že v rámci testů mohl absolvovat neomezený počet kilometrů a Ferrari úzce spolupracovalo s firmou Bridgestone, dodavatelem pneumatik,“ domnívá se Helmut Marko z Red Bullu. „V současnosti tuto výhodu tým z Maranella nemá.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy