Hülkenberg i Pérez až v USA s pátým motorem. Neměl na ně tým dříve peníze?

Hülkenberg, Nico | foto: Sahara Force India

Poté, co Force India dle informací různých medií zaplatila Mercedesu poslední splátku, dostala a v Austinu v obou vozech nasadí nové (již páté) pohonné jednotky.

Zatímco většina startovního pole Formule 1 již nasadila páté nebo někteří dokonce už šesté pohonné jednotky během této sezony, tak jezdci týmu Force India, Sergio Pérez a Nico Hülkenberg, si až do GP Soči vystačili s pouhými čtyřmi agregáty. Dle informací německého 'auto, motor und sport' to nebylo způsobeno tím, že by oba jezdci indického týmu měli nějaké speciální jezdecké styly nebo že by u Force Indie, co se pohonných jednotek, týče odvedli o tolik lepší práci než jinde, ale prázdnou kasou týmu.

Ten měl být dle různých zvěstí pozadu s platbami Mercedesu, který tak neměl důvod Force Indii zaslat dodávku s posledními jednotkami. Nicméně přesně dle smlouvy měly peníze za poslední jednotky dojít 27. října, a tak se budou moci jak Hülkenberg tak i Pérez na start závodu v Austinu postavit s novými agregáty. 

Pokud by dle informací výše zmiňovaného německého serveru Force India bývala nezaplatila, tak by byl start Hülkenberga a Péreze v USA ohrožen, protože všechny již použité pohonné jednotky byly velice blízko hranici své životnosti. Tým by měl v Austinu navíc nasadit také několik novinek v oblasti aerodynamiky. Cílem je předstižení McLarenu v Poháru konstrukterů, na ten jim schází 20 bodů.


Přijít ještě o Force Indii, to už by bylo opravdu dost...
(foto: Sahara Force India)

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy