Red Bull: Dominance Mercedesu nás motivuje

Horner, Christian | foto: Red Bull Racing

Christian Horner se zamýšlí nad dosavadním průběhem sezóny, dominancí Mercedesu a vývojem pro příští rok. Podle něj je dominance Stříbrných šípů motivující, nikoliv deprimující.

V posledním závodě v Rusku si Mercedes vůbec poprvé zajistil zisk Poháru konstruktérů, který po čtyřech letech putuje z Milton Keyens do Brackley. Dominance Stříbrných šípů je letos zřejmá, přesto u Red Bullu věří v lepší zítřky nehledě na odchod Sebastiana Vettela či Adriana Neweyho (který však bude na vývoj nového vozu dohlížet).

Podle šéfa týmu, Christiana Hornera, je současná situace spíše motivující než deprimující a přiznal, že museli dohánět už od předsezónních testů, které pro ně byly spíše katastrofou. "Měli jsme od února trošku čas přemýšlet. Mercedes však odvedl nejlepší práci a taková situace vás motivuje," uvedl pro Autosport.

"Víme, kolik práce stojí vyhrát šampionát a my to zvládli čtyřikrát po sobě, což je úžasné. Ale i když byl tento rok katastrofický, stále jsme druzí. Jsme jediní, kdo kromě Mercedesu dokázal letos zvítězit a to rovnou třikrát," upozorňuje Horner.

"Zvládli jsme to napravit a došli tak daleko - myslím, že to mluví samo za sebe. A protože se bude pro příští rok motor vyvíjet, doufejme, že s nimi budeme schopni ještě více bojovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy