Brawn a Domenicali budou vyšetřovat Bianchiho nehodu

Brawn, Ross | foto: Mercedes AMG F1 Team

FIA ustanovila skupinu zkušených lidí, kteří budou vyšetřovat nehodu Julese Bianchiho v průběhu Velké ceny Japonska. Nebudou mezi nimi chybět ani bývalí šéfové Ross Brawn či Stefano Domenicali.

Brawn, který položil základy letošního mistrovského Mercedesu, v něm bude spolupracovat nejen s bývalým šéfem Ferrari Domenicalim, ale také s dvojnásobným mistrem světa F1 - Emersonem Fittipaldim. Vyšetřovací skupina bude čítat celkem 10 členů a povede ji Peter Wright, prezident bezpečnostní komise FIA.

"Skupina provede hodnocení, abychom získali lepší pochopení toho, co se stalo," uvádí Mezinárodní automobilová federace ve svém prohlášení. Výsledky jejího vyšetřování pak budou k dispozici za 6 týdnů.

Nezůstane ale jen u vyšetřování. "Také navrhnou nová opatření pro posílení bezpečnosti na okruzích. Skupina začne pracovat tento týden a svá zjištění bude naplno prezentovat během příští schůze Světové rady motorsportu 3. prosince v Dauhá v Kataru," stojí dále v prohlášení.

Bianchi stále zůstává v japonské nemocnici s vážnými zraněními hlavy. Podle některých zpomalil nedostatečně, když se zatáčkou při dvojitých vlajkách řítil rychlostí 207 km/h, zatímco v předchozím kole tam projel 212 km/h.


FIA dále prošetřuje nehodu Julese Bianchiho, v nově ustanovené skupině budou spolupracovat
také bývalí šéfové týmů F1 - Ross Brawn a Stefano Domenicali (foto: Daimler AG)

Charlie Whiting na tiskové konferenci v Rusku sice potvrdil, že pilot zpomalil, otázkou je, do jaké míry. Závodní ředitel také uvedl, že někteří závodníci osudným místem projeli ještě rychleji než Bianchi, jiní mnohem pomaleji. FIA proto přišla s návrhem zavedení virtuálního safety caru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy