Hülkenberg prodlužuje smlouvu s Force Indií: "Tým má velké ambice"

Hülkenberg, Nico | foto: Sahara Force India

Stáj Force India dnes potvrdila, že s Nicem Hülkenbergem prodloužila smlouvu a že za ní tedy bude talentovaný německý pilot závodit i v příští sezóně Formule 1.

Hülkenberg k Force Indii přestoupil před letošní sezónou ze Sauberu a zažil zatím nejúspěšnější sezónu ve své kariéře. V dosavadních 13 velkých cenách nasbíral 76 bodů, čtyřikrát dojel na pátém místě (Malajsie, Bahrajn, Monako a Kanada).

Indická stáj si jej proto hodně cení: "Všichni jsou v týmu potěšeni tím, že Nico zůstává u Force Indie v příští sezóně. Hodnotíme jej velmi vysoce a letos odvádí ohromnou práci, když pravidelně sbírá v šampionátu klíčové mistrovské body," říká majitel týmu Vijay Mallya.

"Známe jej extrémně dobře: je skutečným závodníkem a ví, jak tým motivovat. Jsem přesvědčen, že patří k největším talentům na roštu, a jsem hrdý na to, že bude pokračovat v závodění v barvách Force Indie," pokračuje indický milionář.


Nico Hülkenberg čekal na zavolání špičkových týmů, ale opět mu nezbylo
nic jiného, než si "plácnout" s Force Indií (foto: Sahara Force India)

A co na prodloužení svého kontraktu říká Hülkenberg? "Je dobré, že mohu potvrdit své plány pro příští sezónu. Tohle je tým, který velmi dobře znám. Zažili jsme spolu skvělý rok s některými zvláštními výsledky. Tým má velké ambice a já věřím, že příští rok budeme mít opět konkurenceschopný balík.

V Mercedesu máme silného partnera a všichni v týmu jsou motivováni a hladoví po dalším úspěchu. Mám před rokem 2015 dobrý pocit a máme být z čeho nadšeni, když se pokusíme stavět na výsledcích, které jsme dosáhli v letošním roce," dodává německý jezdec.

Force Indii patří momentálně v šampionátu šestá příčka, na kterou se v Rusku propadla za McLaren, na který ztrácí 3 závody před koncem 20 bodů. Loni skončila také šestá, nasbírala však pouze 77 bodů, tj. zatím o 46 méně než letos.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy