Andretti: Vettel vrátí Ferrari mezi lídry

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Mario Andretti to podmínil tím, že Ferrari poskytne Sebastianovi Vettelovi konkurenceschopný vůz

Na konci sezony Sebastian Vettel opustí tým Red Bull Racing, s kterým získal čtyři tituly mistra světa. Zatím není potvrzeno, kde bude pokračovat ve své kariéře, ale nikdo nepochybuje o tom, že to bude Ferrari. Bývalý jezdec F1 a mistr světa Mario Andretti se domnívá, že Vettel se rozhodl správně.

Mario Andretti: "Sebastian bude dosahovat pokroků bez ohledu na to, do kterého týmu přestoupí. Potřebuje novou výzvu, potřebuje nový směr ve své kariéře. Věřím, že když se objeví ve Ferrari, tak je to právě ten tým, za který chtěl závodit.

V současnosti by Maranellští potřebovali lepší výsledky, ale dříve nebo později se vrátí do boje o první místa. Nebude působit hůř než Fernando Alonso. Když dostane konkurenceschopný vůz, Vettel vrátí Ferrari na vrchol - bude to ohromný úspěch, a ten je v F1 nejdůležitější.

Dosud se mohlo říkat, že Vettel je jezdcem jednoho týmu, že mu nebude sedět vůz s menším přítlakem, ale on se nevzdal, jak by mnozí chtěli. Vettel se ukazuje být stále silnějším, má neuvěřitelný talent a jednou zase všem ukáže, čeho je schopen. Nikdy jsem nepochyboval o jeho schopnostech. Dříve neb později dokáže, že se v něm mnozí zmýlili.

Co jsme věděli, když odešel Lewis Hamilton z McLarenu? Přestoupil do Mercedesu - týmu, který nebyl v té chvíli konkurenceschopný. A nakonec se ukázalo, že to bylo jeho nejlepší rozhodnutí v dosavadní kariéře. V případě Vettela se můžeme dočkat stejné situace."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 54 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy