Magnussen v boxech odbaven za 2,2 sekundy, Rosberg na jedné téměř celý závod

Magnussen, Kevin | foto: McLaren

SOČI - ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE; Jak rychle týmy během Velké ceny Ruska přezouvali své piloty a jaké stragegie použily?

Nejrychlejší zastávku jsme dnes viděli u McLarenu, který ve 26. kole přezul Magnussena za 2,2 sekundy. Velmi dobře stáj z Wokingu zvládla také práci na voze Buttona v 22. kol - zdržel se jen 2,5 s.

Pochvalu si zaslouží Force India, která s McLarenem bojuje o pátou pozici v šampionátu, byť ji dnes přenechala svému soupeři. Hülkenberga odbavila ve 24. kole za 2,6 sekundy, Péreze o kolo později dokonce za 2,4 s, což byla druhá absolutně nejrychlejší zastávka. Do tří vteřin se vlezl s oběma vozy také Lotus, Red Bull, Williams, u Sauberu pouze v případě Gutiérreze.

Pomalejší dnes byli u Mercedesu, který dnes získal titul - oba své piloty přezouvali déle než 3,2 s. Nejhorší práci jsme pozorovali u Ferrari, které kvůli problémům s předním zvedákem zdrželo Alonsa 7,4 s.

Většina týmů zkoušela odjet Velkou cenu Ruska vypsanou na 53 kol s jedinou zastávkou, dvakrát se v boxech objevili pouze Ericsson, Kvjat a Massa. Pirelli při své první návštěvě Ruska bylo příliš konzervativní, což se projevilo na menší atraktivitě závodu.

Čtrnáct z 19 klasifikovaných pilotů startovalo na měkkých pneumatikách, středně-tvrdou směs si pro začátek vybrali Hülkenberg, Maldonado, Massa, Pérez, Sutil.

Nejdelší stint na jedné sadě měkkých pneumatik odjel Sutil: 40 kol představovalo 75 % závodu. Rosberg po své chybě v úvodu vydržel téměř celý závod až do cíle na středně-tvrdých pneumatikách - zvládl na nich 52 z 53 kol (98 %).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy