Sirotkin se Sauberem a Merhi s Caterhamem nastoupí do 1. tréninku, Kobajaši bude závodit

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

V Soči se debutu během závodního víkendu dočká domácí pilot Sergej Sirotkin, jemuž dá šanci Sauber. S Caterhamem bude v pátek jezdit Roberto Merhi, závodit bude opět Kamuj Kobajaši.

Rezervní pilot Sauberu Sirotkin se po problémech se sponzory dostane konečně ke slovu v prvním pátečním tréninku. V Soči přitom již jezdil během letošní propagační akce švýcarského týmu po skončení Olympijských her.

Caterham dá šanci Robertovi Merhimu, který se v pátek objevil také minulý týden v Suzuce. "Hodně se těším na můj třetí trénink s Caterhamem tento víkend v Soči. Cítím se ve voze mnohem pohodlněji a to mi dodává sebedůvěru, kdykoliv vyjedu z garáže.

Letos jsem v Rusku podruhé, ale v Soči poprvé. Je to země, na kterou mám dobré vzpomínky, protože jsem v červenci vyhrál svůj první závod Formule Renault 3.5 během víkendu na moskevské závodní dráze. Konfigurace okruhu v Soči vypadá pro jízdu skvěle - bude to zajímavé sledovat pocity při první jízdě."


Sergej Sirotkin se již dříve v Soči představil během roadshow Sauberu
(foto: Sauber Motorsport AG)

Závodní jistotu pro následující víkend má opět Kobajaši: "Je to extrémně vzrušující závodit na novém okruhu. Měl jsem šanci ujet několik kol na tomto novém ruském okruhu v Soči ve hře Codemasters 2014 F1 v Suzuce minulý týden, a i když šlo o videohru, vypadalo to na zajímavou trať, protože obsahuje směsici zatáček - některé velmi úzké a jiné velmi rychlé části.

Těším se na to, až tam vyjedu v reálu. Bude to pro nás všechny zajímavou výzvou, odvedeme tu nejlepší práci. Myslíme také na Julese a jeho rodinu v tomto obtížném období," dodává japonský pilot Caterhamu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy