Rosberg měl stejné nastavení jako Hamilton, nevyhovovala mu ale přetáčivost

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Nico Rosberg přiznává, že měl na závod v Suzuce v podstatě stejné nastavení jako Lewis Hamilton. Na rozdíl od něj mu ale evidentně nevyhovuje větší přetáčivost.

Nico sice do závodu startoval z prvního místa, ale svému týmovému kolegovi nedokázal poodjet. Dříve mu odešly pneumatiky, a tak je Lewis ve 28. kole při nájezdu do první zatáčky okruhu poměrně snadno předjel.

Rosberg před tím na boxovou zídku hlásil, že má problémy s přetáčivostí. Byl dán rozdíl mezi Mercedesy odlišným nastavením? "Měli jsme v podstatě stejné nastavení. Jsem si jistý tím, že vyvážení bylo u Lewise podobné. Předpokládám, že jsem se s ním jen více trápil. Hodně přetáčivosti nemám rád," vysvětloval Rosberg.

Jeho týmový kolega s jeho tvrzením souhlasí. "Jo, měli jsme v podstatě identické nastavení, takže je to tak, jak Nico řekl. Možná později v závodě ubral něco ze svého křídla. Já jsem skutečně neměl s vyvážením vozu žádné potíže. Bylo přetáčivé, ale zvládatelné," dodává Hamilton, který po vítězství v Japonsku zvýšil svůj náskok na čele šampionátu na 10 bodů.


Nico Rosberg dojel do cíle Velké ceny Japonska druhý za svým
týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem (foto: Daimler AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy