Odchází tedy Alonso od Ferrari a jaké má možnosti?

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel dnes ráno překvapil, když bylo oznámeno, že po sezoně opouští Red Bull. Samotný Vettel tuto novinku svému týmu prý oznámil včera večer. Více než jistě se jeví, že Němec skončí u Ferrari.

Paddockem v Suzuce kolují zatím nepotvrzené informace o tom, že se Alonso a Ferrari domluvili na ukončení spolupráce pouze o den dříve, tedy během čtvrtečního večera. Nakonec oznámení o odchodu Vettela by tomu jen nasvědčovalo. Navíc se všeobecně má za to, že Alonso by nechtěl u týmu zůstat, pokud by jeho týmový kolega měl být právě Vettel.

Španěl už v minulosti několikrát řekl, že Vettel byl natolik dominantní v letech 2010 až 2013 hlavně kvůli autu a že by jej rád viděl někdy bojovat se slabším monopostem. Jedinou možností, která Alonsovi asi zůstává, je tým McLaren Honda. Je totiž velice nepravděpodobné, že by Alonso odešel od Ferrari, aniž by měl zajištěnou sedačku pro příští rok.

Další možností by pro Španěla mohl být Mercedes, pokud by se u německého týmu situace mezi Rosbergem a Hamiltonem vyhrotila natolik, že by se vedení rozhodlo jednoho z nich zbavit. Další možností pro Alonsa by mohlo být, že by si vzal rok volno a k Mercedesu přišel až od sezony 2016. Z týmu by pak asi odešel Hamilton zpět do McLarenu, ale to jsou už velké spekulace, které jsou ale v Japonsku také na pořadu dne. 

Zajímavý komentář měl ale Ron Dennis: "Hra škatulata hejbete se začala a hudba se zastavila poprvé."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 114 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy