Co stálo za vařící vodou v láhvi Magnussena v Singapuru?

Magnussen, Kevin | foto: McLaren

McLaren našel důvod, proč byla láhev s vodou ve voze Kevina Magnussena v rámci GP Singapuru natolik horká, že jezdec musel po závodě vyhledat lékařské ošetření.

Důvod problémů Kevina Magnussena v Singapuru byl nalezen. V chladícím systému jeho McLarenu se startovním číslem 20 selhalo těsnění jeho chladiče. To způsobovalo enormní horko v kokpitu, což přivedlo vodu v jeho láhvi s vodou až k varu. I přes tuto nepříjemnost dokázal dojet Dán do cíle na desátém místě a získat tak jeden bod. 

Ke konci závodu se už Magnussen musel hodně snažit, aby vůbec dojel do cíle závodu. Nicméně po konci Grand Prix musel vyhledat lékařskou pomoc. McLaren po závodě ihned začal se zjišťováním toho, co problém způsobilo, protože telemetrická data nevykazovala žádnou anomálii.

Po analýze vozu po závodu přišel tým na poškozené těsnění chladiče. Díky tomu šel přes chladič teplý vzduch od motoru přímo na Kevina do kokpitu. U McLarenu už také vědí, proč těsnění selhalo. "Co se týče problému na voze Kevina, tak už je nám vše jasné. Už se to nebude opakovat," řekl závodní ředitel McLarenu Eric Boullier. Kromě toho také tým čeká na reakci od dodavatele motorů, společnosti Mercedes, ohledně selhání pohonné jednotky ve voze Jensona Buttona. "Co se Jensona týče, tak ještě nemáme všechny odpovědi. Zatím je pouze jasné, že to byl problém v oblasti elektriky."


Kevinovi bylo v Singapuru pořádné horko, už by se to nemělo opakovat
(foto: McLaren)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy