Tým Brabham plánuje návrat na závodní tratě

Piquet, Nelson | foto: BMW Motorsport

Závodní tým, který kdysi založil Sir Jack Brabham plánuje od roku 2015 návrat na závodní tratě, konkrétně by měl závodit ve World Endurance Championship. Naposledy jsme jej v F1 přitom mohli vídat před více než dvěma dekádami.

Project Brabham je poměrně ambiciózním týmem, jehož cílem je někdy v budoucnu se vrátit do F1, ve které triumfoval mezi týmy v letech 1966, 1967, 1981 a 1983. Projekt je založen na tom, že mu finanční podporu budou poskytovat samotní fanoušci. Ti si svými příspěvky mohou zajistit "životní zkušenost" s týmem.

Cílem je vybrat do 1. listopadu 250 tisíc USD (tedy necelých 5,5 milionu CZK). David Brabham, který je synem Sira Jacka, který zemřel letos v květnu (ohlednutí jeho kariérou zde), by se měl stát šéfem týmu, který bude závodit v roce 2015 ve 24 hodinovce v Le Mans, která je součástí šampionátu WEC (World Endurance Championship). 

"Je za námi dlouhá a strastiplná cesta za účelem ochrany a přivedení zpět jména Brabham zpět pod kontrolu rodiny, pak se rozhodneme o dalším kroku na cestě této ikonické značky. Dlouho jsem snil o tom, že uvidím Brabham Racing zpět na závodních tratích, jak vítězí na těch nejvyšších úrovních a pokračuje v odkazu mého otce, který začal prvním startem týmu v 60. letech," říká David Brabham.

"Finanční podpora ze strany fanoušků dává lidem šanci být součástí týmu od začátku. Jakmile vybudujeme velkou komunitu, tak uvidíme sílu kolektivu, která přitáhne finanční prostředky a partnery, díky kterým bude tato cesta úspěšná. Takže pojďte a připojte se k nám, abychom vytvořili další kus historie."

My jen dodejme, že Sir Jack Brabham byl jediným jezdcem v historii, kterému se podařilo vyhrát šampionát ve svém vlastním voze. Získal tak svůj poslední titul v roce 1966.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy