Korea se chce do F1 vrátit nočním závodem uprostřed Soulu

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Organizátoři závodu v Koreji se znovu pokoušejí dostat do kalendáře Formule 1. Tentokrát se snaží s Berniem Ecclestonem dohodnout na nočním velké ceně v roce 2016.

Chtějí tak napodobit úspěch, který se svými závody slaví Singapur. Delegace z Jižní Koreje se tam proto o minulém víkendu sešla s Ecclestonem, aby prodiskutovali možnosti návratu. Jejich trumfem má být noční závod, a to nikoliv v Jeongamu, kde se závodilo v letech 2010 - 2013, ale přímo v centru Soulu.

Korea o svou velkou cenu přišla po obrovských ztrátách, které přesahovaly 4 miliardy Kč. Jednání za korejskou stranu vedl Čung Jung-čo, bývalý předseda organizace KOVA (Korea Auto Valley Operation), která pořádala závody v Jeongamu. Protože však nedokázal zajistit pokračování velké ceny v Jeongamu, byl propuštěn.

Nyní s novou skupinou představil další nabídku: "Čung ukázal Berniemu plány navrhované konfigurace městského okruhu a ty se mu líbily. Nyní hovoří o poplatcích za práva a předběžně se dohodli na závodě v centru Soulu v roce 2016. Singapur vybudoval budovu s boxy za necelý rok a Čung se svým týmem věří, že se mu to může podařit za stejnou dobu," píše Today.


Jižní Korea se snaží do své země znovu přilákat závod F1 (ilustrační foto: Scuderia Toro Rosso)

Závod by měl být pro pořadatele mnohem levnější, což by zvýšilo šance na prodej lístků a zaplnění tribun - na rozdíl od velkých cen v Jeongamu. Tam stálo vybudování dráhy kolem 5,5 miliard Kč, ale velké návštěvnosti se netěšila. K nejvážnějším příčinám patřila čtyřhodinová vzdálenost od Soulu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy