Alonso: "Přenechal jsem jednu pozici, protože to podle mě bylo víceméně férové"

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso po startu Velké ceny Singapuru probrzdil do první zatáčky, zkrátil si ji a dostal se tak před oba Red Bully. Vysvětluje, proč před sebe ale pustil pouze Sebastiana Vettela.

"Udělal jsem chybu v nájezdu do první zatáčky a projel ji rovně. Vrátil jsem jednu pozici, protože jsem si myslel, že to je víceméně férové. Čekal jsem na instrukce týmu. Ve druhém kole mi řekli, že jedna pozice je podle ředitelství závodu OK, a pak jsme na to po celý závod tlačili," uvádí pilot Ferrari.

Během první zastávek podsekl Vettela, kterého po startu pustil před sebe a dlouho jezdil na druhé pozici za Hamiltonem, ale nakonec dojel do cíle až na čtvrtém místě těsně za oběma Red Bully. "Po druhé zastávce jsme byli bezpečně na druhém místě s dobrým náskokem a dobrým tempem. Safety car zřejmě nevyjel v dobrý okamžik," komentuje svůj výsledek Alonso.

Na rozdíl od Red Bullů ale musel ještě jednou do boxů, protože do té doby nepoužil tvrdší ze dvou směsí. Cítí, že mohl natáhnout svůj dřívější stint podobně jako vítěz závodu: "U Hamiltona to se strategií fungovalo, že zůstal na dráze, jenže byl o dvě sekundy rychlejší - a to se pak snadněji vyjíždí náskok s takovým rozdílem. Možná jsme to mohli udělat."

Na strategii si však nestěžuje: "Myslím, že strategie byla dobrá, možná trochu nešťastný v daný okamžik. Ale souboje s lídry jsou něčím, o co jsme obvykle letos přicházeli, takže tento víkend šlo rozhodně o pokrok."


Fernando Alonso před Danielem Ricciardem, kterého už před sebe po startu nepustil
(foto: Scuderia Ferrari)

"Musíme zůstávat nohama na zemi - víme, že letos nejsme konkurenceschopní. Nestaneme se z jednoho závodu k druhému najednou konkurenceschopní. Pokud půjdeme tímto směrem, pak k tomu dojde. Ještě to nestačí, ale jsem celkem spokojený," dodává Alonso, o jehož setrvání u Ferrari se v Itálii čím dál více spekuluje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy