Webber: Vettelovi a Räikkönenovi nové vozy nevyhovují

Webber, Mark | foto: Infiniti

Sebastian Vettel se podle Marka Webbera necítí tak pohodlně v Red Bullu RB10 jako Daniel Ricciardo

Jeden ze žertů v paddocku tvrdí, že Sebastian Vettel má vůz po Webberovi. Sebastianův vůz není vždy dost rychlý a dost spolehlivý. Co si o tom myslí samotný Mark Webber?

"Ano, zdá se, že s problémy se potýká stále jenom jeden vůz," souhlasí Webber v rozhovoru pro finský tisk. "Nevím přesně definovat, proč má problémy právě Sebastian, ale určitě se jedná o detaily mezi ním a jeho vozem."

"Je jasné, že Sebastian a Kimi nemají dobré pocity za svým volantem. Daniel se naopak v novém voze cítí výborně. Na této úrovni automobilových závodů vše záleží na schopnosti jezdců najít dvě-tři desetiny sekundy navíc."

Mark Webber se domnívá, že Kimimu Räikkönenovi jsou jeho zkušenosti na obtíž. "Když jezdíte F1 deset nebo dvanáct let, znamená to, že jste zažil desetiválce, osmiválce a v současnosti šestiválce a máte proto příliš mnoho informací. Z tohoto důvodu je někdy lepší mít míň zkušeností, pro letošní sezonu to platí dvojnásob. Upřímně si myslím, že jsem z F1 odešel včas," zakončil australský jezdec vytrvalostních závodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy