Bývalý šéf aerodynamiky Red Bullu Prodromou začíná pracovat u McLarenu

Prodromou, Peter | foto: Red Bull Racing

Dnes oficiálně začíná u McLarenu jako šéfinženýr pracovat Peter Prodromou, bývalý šéf aerodynamiky Red Bullu a pravá ruka Adriana Neweyho. Pomůže nový šéfinženýr dostat příští rok tým s motory Honda opět na vítěznou vlnu?

Prodromou není ve Wokingu žádným nováčkem, vždyť zde pracoval od roku 1991 do roku 2006, kdy přešel k Red Bullu, se kterým získal čtyři mistrovské tituly v řadě za sebou. Před příští sezónou, v níž bude monoposty McLarenu pohánět Honda, představuje klíčovou personální posilu.

"Je to fantastické vrátit se k McLarenu a vidět směsici starých a nových tváří. Samozřejmě, že mám zkušenosti z první ruky o tom, jak vášnivý, soustředěný a schopný závodní tým působí mezi těmito zdmi," říká Prodromou.

"Již jsem zažil nadšení a pozitivní náladu, která panuje pro to, aby se McLaren vrátil k slávě mistrů světa. Já jsem také odhodlaný naplno pracovat, abych udělal všechno, co bude v mých silách při zakládání nové kapitoly úspěchů v historii McLarenu," popisuje během svého prvního pracovního dne po návratu k týmu.

Těšil se na něj i závodní ředitel Eric Boullier: "Za všechny v McLarenu bych Petera rád přivítal v týmu. Přidává se k nám v příznivé době - strávili jsme letos většinu práce rozvojem a organizaci našeho konstruktérského oddělení a jeho příchod se elegantně shoduje se s ukončením této restrukturalizace."

"Peter se bezpochyby prokázal být jedním z nejschopnějších a nejinteligentnějších inženýrů ve Formuli 1 a všichni v McLarenu se těší na jeho příspěvek při naplňování našich ambiciózních plánů týkajících se budoucnosti," pokračuje Boullier.


Petera Prodromoua a McLaren čeká před příští sezónou, kdy se hodlají vrátit k vítězstvím,
spousta tvrdé práce (foto: McLaren)

Výkonný ředitel Jonathan Neale k jeho nástupu dodává: "Přidává se k nám v extrémně vzrušujícím období: činíme vzrušující pokroky s naším novým motorovým partnerem a celé naše konstrukční oddělení je povzbuzeno a motivováno probíhající restrukturalizací, která opravdu začíná přinášet výsledky. "Jeho pozice šéfinženýra nahrává jeho silným stránkám prvotřídního aerodynamika a inženýra. Jsem si jistý, že perfektně zapadne mezi své spolupracovníky.

Neustále dáváme vše dohromady, abychom zajistili, že se McLaren opět nalezne cestu k vítězstvím v závodech a světových šampionátech. Neděláme si iluze o tom, že bychom už byli v cíli, ale Peterovo jmenování je velmi významné - jde také o veřejné připomenutí toho, že naši organizaci neustále posilujeme do hloubky."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy