Prost: Hamilton a Rosberg spolu můžou u Mercedesu ještě tři roky vydržet

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton a Nico Rosberg by podle bývalého mistra světa Alaina Prosta mohli i přes napětí u Mercedesu ještě tři roky vydržet.

"Nemyslím si, že by to mohlo vydržet pět nebo šest let, ale dva či tři roky by to nemusel být problém," soudí Prost, který během své kariéry zažíval u McLarenu v 80. letech třenice s Ayrtonem Sennou, s nímž se také často dostával při bojích o mistrovský titul do křížku.

Bývalý pilot Red Bullu Mark Webber před časem zpochybnil to, zda mohou oba kohouti zůstat v jednom týmu (více zde). Jeden z dvojice Hamilton - Rosberg by Mercedes na konci roku mohl opustit také podle šéfa McLarenu Rona Dennise (viz zde).

Podle Prosta ale Mercedes situaci může zvládnout a "udržet věci pohromadě dlouho," pokud bude přistupovat k oběma rovnocenně. Je to ostatně "prací týmu."

A jak vnímá kolizi, k níž došlo mezi piloty v Belgii? "Šlo o drobný incident, drobnou chybu Nica. Není šance, že by to udělal záměrně, nevyhnutelně to však vedlo k přehnané reakci všech uvnitř i vně týmu."


Alain Prost se s Ayrtonem Sennou nesnášeli a proslavili se několika konflikty
(foto: Lucky Strike B. A. R. Honda)

V neděli se Rosberg dopustil dvou chyb na konci hlavní rovinky, kterými Hamiltonovi daroval vítězství ve Velké ceně Itálie. Opatrný přístup podle Prosta povede k dalším chybám: "Jsem si jistý, že budou tak opatrní, že se dopustí ještě dalších chyb. O šampionát bojují dva výjimeční piloti. Doufáme, že budou spolu volně bojovat až do konce roku."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy