McLaren nevylučuje svůj debut s Hondou ještě letos v Abú Zabí

Button, Jenson | foto: McLaren

Eric Boullier řekl, že by McLaren mohl být už v pozávodním listopadovém testu v Abú Zabí poháněn motorem Honda.

Šéf Hondy pro motorsport, Yasuhisa Arai, už dříve avizoval, že jejich nová pohonná jednotka bude připravena od prvního předsezónního testu v Jerezu příští rok. Tedy jen pár týdnů před startem nové sezony. Nicméně Boullier teď v rámci GP Itálie řekl, že McLaren poháněný agregátem od Hondy by se mohl objevit na trati ještě před koncem tohoto roku. 

"Ano," odpověděl závodní ředitel McLarenu, Eric Boullier. "Není to definitivní. Jistější je, že budeme s autem McLaren-Honda jezdit v Jerezu. Zůstává ale otevřená možnost, že když vše půjde podle plánu, tak by to mohlo být i dříve. Nebudeme teď dávat definitivní odpověď, protože to sami přesně nevíme. Je velice pravděpodobné, že to bude před Jerezem. Uvidíme."


Arai dříve během tohoto měsíce řekl, že agregát Hondy je připraven na první testy na dynamometru. Jeho odhad byl ale takový, že se do monopostu McLarenu v tomto roce ještě nedostane. "Jsme zcela v rámci našeho vývojového plánu. Náš motor - nebo přesněji naše pohonná jednotka - je připravena na celkovou systémovou kontrolu, ale bez šasi. Stále to bude potřebovat více času dát pohonnou jednotku a šasi dohromady a pak to prověřit s celým autem," řekl Yasuhisa Arai pro oficiální web Formule 1. 

"V následujících několika týdnech budeme zkoušet simulace a zkraje příštího roku chceme začít jezdit na trati - velice pravděpodobně v Jerezu. Velice pravděpodobně to bude první příležitost, kdy ukážeme celé auto, motor Hondy a šasi McLarenu - Honda McLaren. Momentálně nemáme žádný plán na sběr dat během zbytku roku 2014. Jerez bude první šancí." 

Jen dodejme, že v Abú Zabí se bude testovat 25. až 26. listopadu, tedy dva dny po finálovém závodu letošní sezony.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy