Vettel vážně přemýšlí o nabíce McLarenu a Hondy

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Úřadující mistr světa Formule 1 Sebastian Vettel vážně přemýšlí o přestupu k McLarenu.

V příštím roce se do F1 vrací Honda, která bude McLarenu dodávat pohonné jednotky. Lewis Hamilton i přes krizi s Nicem Rosbergem zřejmě u Mercedesu zůstane: "Nevede rozhovory s žádným dalším týmem, my nejednáme s žádným jiným jezdcem. Navzájem si důvěřujeme," uvedl před závodem v Monze sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff.

McLaren se snaží získat Fernanda Alonsa i Sebastiana Vettela, kterého u Red Bullu poráží nováček v týmu Daniel Ricciardo. Španěl z Ferrari prohlásil, že momentálně zvažuje prodloužení spolupráce s Ferrari a že se k přestupu nechystá.

Vettel však zareagoval na nabídku a podle italských médií hledá "určité záruky" toho, že balík McLaren - Honda bude příští rok konkurenceschopný a bude si to moci rozdávat s Mercedesem.  Proto si také vyžádal určitý čas na svou odpověď.

Přestupu nejmladšího čtyřnásobného mistra světa F1 nahrává také stažení se Adriana Neweyho do ústraní od příštího roku a příchod bývalého šéfa aerodynamiky Red Bull Petera Prodromoua, který začíná ve Wokingu pracovat od 15. září.


Opustí Sebastian Vettel po letech Red Bull? (foto: Red Bull Racing)

"Vzpruží to náš obnovený tým, takže si nedělám starosti o aerodynamickou výkonnost příští rok. Bude to dobré," uvedl Ron Dennis. McLaren úspěšně během léta přetáhl také pár dalších schopných aerodynamiků z jiných týmů.

I samotná Honda věří, že bude příští rok konkurenceschopná. "Plně věřím, že se vyrovnáme Mercedesu," uvedl tento týden v rozhovoru (viz zde) její sportovní ředitel Jasuhisa Araj a popřel spekulace o tom, že zaostávají za svými plány.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 45 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy