Button: Nevěřím, že McLaren s Hondou učinili Alonsovi štědrou nabídku

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Pilot McLarenu Jenson Button nevěří, že jeho zaměstnavatel společně s Hondou nabídli za přestup Fernandovi Alonsovi obrovskou peněžní částku.

Podle zahraničních médií měla Honda společně s McLarenem španělskému jezdci nabídnout 32 milionů dolarů (kolem 680 mil. Kč) ročně za přestup z Ferrari. Woking by naopak musel opustit Button. Podle něj ale k nabídce nedošlo.

"Nevěřím zprávám. Vůči Alonsovi chovám velký respekt. Znám ho od motokár a opravdu se mi líbí to, jak pracuje. Je velmi rychlý, všestranný a psychicky velmi silný," uvedl Button.

Alonso dává v rozhovorech v Monze najevo, že odcházet zatím nehodlá: "Chtěl bych vyhrát mistrovský titul s Ferrari, pro jezdce to hodně znamená. Hodně se toho od loňského léta namluvilo, nic ale nepocházelo z mých úst. Přestup momentálně není mým záměrem. Chci vyhrát zde a dokončit práci, kterou jsme začali před několika lety."

Změnu jezdecké sestavy pro příští rok odmítá o šéf Scuderie Marco Mattiacci: "Žádné oznámení v Monze ohledně pilotů nebude, protože není co oznamovat." Podle něj u Ferrari zůstanou Kimi Räikkönen i Alonso.


Jenson Button (vlevo) s Fernandem Alonsem, který by ho u McLarenu mohl nahradit
(foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy