Rosberg po schůzce s Hamiltonem: Zodpovědnost závodit čistě bereme velmi vážně

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Nico Rosberg po dnešní schůzce s vedením Mercedesu a s Lewisem Hamiltonem zveřejňuje své prohlášení k tomu, co se odehrálo v Belgii, a k tomu, jak hodlá přistupovat k závodění ve zbytku sezóny.

"V těch dnech po Velké ceně Belgie ve Spa jsem hodně přemýšlel o tom, co se událo během závodu, a hovořil jsem s týmem. Vyjádřil jsem svou lítost nad incidentem, ale po dnešní schůzce s Totem, Paddyma a Lewisem bych chtěl zajít o krok dál a popsat to jako chybu v úsudku z mé strany," píše Rosberg.

"Pravidlo č. 1 pro nás týmové kolegy zní, že nesmíme kolidovat, ale přesně to se stalo. Za tuto chybu v úsudku se Lewisovi a týmu omlouvám. Také bych se chtěl omluvit fanouškům, kteří byli v Belgii připraveni o naši bitvu o vedení.

Lewis a já jsme dostali jasné instrukce k tomu, jak spolu navzájem závodit. Jako piloti máme jasnou zodpovědnost vůči týmu, našim partnerům a Mercedesu, abychom předváděli čisté závodění. Tuto zodpovědnost bereme velmi vážně.

Těším se na ukončení této sezóny po tvrdém, férovém soutěžení na dráze i mimo ní až do posledního kola v Abú Zabí," dodává pilot Mercedesu.


Nico Rosberg na pódiu v Belgii (foto: Daimler AG)

Oficiální prohlášení Mercedesu po dnešní krizové schůzce si můžete přečíst zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 36 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy