Vettel na Ricciarda "neobvykle" ztrácel, v Monze dostane nové šasi

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Úřadující mistr světa Sebastian Vettel se může těšit na to, že za týden v Monze od Red Bullu obdrží nové šasi RB10.

Rakouský tým se tím snaží vyřešit potíže svého pilota, který během poslední velké ceny zaostával z neznámých důvodů za svým týmovým kolegou Danielem Ricciardem v čisté rychlosti o více než 0,9 desetin (více zde). Podle Christiana Hornera byl výpadek formy německého jezdce ve Spa velmi neobvyklý.

"Mnoho věcí se pro něj vyvinulo špatně - i tento víkend [v Belgii], když mu v pátek selhala zapalovací svíčka a připravila ho o spoustu času. Musíme to zkontrolovat, abychom viděli, zda se s autem něco nestalo. To, co jsme pozorovali, bylo extrémně neobvyklé," vysvětluje Horner.

Red Bull nyní zkoumá šasi, které Vettel používal v Belgii. A protože nechce nic riskovat, přiveze mu do Monzy nové. Jde přitom už o druhý případ, kdy Sebastian letos mění auta - poprvé k tomu došlo před Velkou cenou Španělska po velké ztrátě na Ricciarda a problémech, které tým také nedokázal vysvětlit.


Sebastian Vettel sice hned po startu závodu v Belgii předjel Nica Rosberga,
v jeho průběhu se ale propadl až na konečné páté místo (foto: Red Bull Racing)

Mistrovská stáj ve středu potvrdila, že od příští sezóny dostane i nového inženýra, protože se Guillaume Rocquelin postoupí a stane se šéfem závodních inženýrů. S Vettelem tak bude spolupracovat Gianpiero Lambiase, jenž přijde z Force Indie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 66 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy