Button: "Je mi Lewise líto. Škoda, že jejich souboj není čistější"

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Jenson Button lituje svého bývalého kolegu Lewise Hamiltona, který po kolizi s Nicem Rosbergem musel s poškozeným vozem z Velké ceny Belgie nakonec odstoupit.

"Je mi Lewise líto. Škoda, že nejde o čistější souboj. Každý jezdec, který by se na to nyní podíval - a jsem si jistý, že se na to podívá i Nico a řekne: 'Nevím, co jsem si myslel,'" uvádí Button k incidentu, který se odehrál ve druhém kole závodu ve Spa.

Hamilton při něm utrpěl defekt zadní pneumatiky a později musel s poškozenou podlahou odstoupit, Rosberg při něm přišel o část předního křídla a dojel druhý za Danielem Ricciardem z Red Bullu.

O samotném předjížděcím manévru v inkriminovaný okamžik Button říká: "Nebyl tam žádný pohyb. Divné. Měli byste být schopni takové situace posuzovat o něco lépe."

Napjatý vztah mezi Hamiltonem a Rosbergem podle něj zastíní zbytek šampionátu jezdců: "Vždy jsem tvrdil, že letošní šampionát vyhraje ten, kdo odvádí na okruhu nejlepší práci. Momentálně to ale tak nevypadá."

"To, co se stalo, rozhodně okořenilo už tak dost peprný vztah. Je to pro sport dobré? Je to negativní, protože jsme mezi oběma neviděli pěkný souboj," lituje pilot McLarenu vývoj Velké ceny Belgie.


Lewis Hamilton projíždí Eau Rouge (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Každý kvůli tomu bude během příští velké ceny v Itálii vzrušený. Nikdo nebude fandit ani jednomu, rádi uvidí kolizi. Dodává to koření, ale je škoda, že skuteční závodníci chtějí vidět, jak spolu bojují," dodává Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 93 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy