Jordan: V Mercedesu je vyhlášena válka

Jordan, Eddie | foto: Red Bull Racing

Eddie Jordan se domnívá, že incident mezi Rosbergem a Hamiltonem ve druhém kole Velké ceny Belgie zapálil v Mercedesu sud se střelným prachem.

„Ta nehoda je synonymem války,“ vyjádřil se Eddie Jordan, bývalý majitel stáje F1 pro BBC. „Je pravděpodobné, že byla vyhlášena válka. Nico je v ní v současnosti ve výhodě, to je bez diskuze.“

Jordan se také kriticky vyslovil k managementu týmu Mercedes, který v minulosti vytrvale odmítal týmovou režii směrem ke svým jezdcům.

„Tohle se nikdy nemělo stát a vina by se neměla házet na jezdce. Své jezdce nemůžete nechat, aby si dělali, co se jim zdá právě na okruhu vhodné. Tady je na vině tým. Je to tým, kdo se zachoval hloupě.

V tomto závodě byl management Mercedesu slabý. Jsou to oni, kdo rozhoduje, kdo má mít situaci pod kontrolou. Je to jako když malé dítě nechce poslouchat. Musí říct svým jezdcům, co můžou a co nemůžou. Nemůžete útočit na svého týmového kolegu hned na začátku závodu. Tým ztratil pětadvacet bodů jenom proto, že nebyl pod kontrolou,“ dodal Jordan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy