Räikkönen: Je to větší zábava, když jsou výsledky

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen doufá, že se historie z roku 2009 zopakuje a Velká cena Belgie bude pro Ferrari začátkem lepšího období.

Za letošní dominance Mercedesů se Ferrari podařilo v dosavadních jedenácti závodech získat jen dvě pódiová umístění. Po letní pauze se svět F1 sejde v belgickém Spa-Francorchamps a Kimi Räikkönen  si při té příležitosti vzpomíná na své vítězství za volantem Ferrari na stejném okruhu přesně před pěti lety. Tehdy se vítězství zrodilo za podobných okolností, v jakých se tým z Itálie nachází i letos.

„Spa je asi mým nejoblíbenějším závodem, jezdí se na tradičním okruhu se stoupajícími a klesajícími úseky v lesním prostředí. Mám tento okruh rád, protože je rychlý a plynulý,“ říká Räikkönen. „Také poskytuje podmínky pro dobré závodění a hezkou podívanou pro diváky. Každou část může každý jezdec projet jinak, ale na dobrý výsledek zde působí mnoho faktorů, tak jak na každém okruhu.

V první zatáčce můžete hodně získat, nebo ztratit. Musíte být na jejím výjezdu rychlý, protože pak následuje dlouhá rovinka zahrnující Eau Rouge. Tato zatáčka se v minulosti hodně zrychlila, s letošními vozy to může být jiné.

Když jsem tady naposledy jezdil ve Ferrari (2009), tak jsem zvítězil. Bylo to v roce, kdy jsme od začátku sezony bojovali sami se sebou. Ve Spa jsme ale všechno zvládli a věci se začaly ubírat tím správným směrem, bylo by skvělé, kdyby tomu tak bylo i letos. Znamenalo by to pro mne i zábavnější závody. Je to vždy větší zábava, když jsou výsledky!“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy