Mallya: Bottas je dosavadní hvězdou sezony, zaujal i Ricciardo

Mallya, Vijay | foto: Sahara Force India

Vijay Mallya považuje pilota Williamsu, Valtteriho Bottase, za hvězdu dosavadní části sezony. Schopnosti Fina na něj udělaly velký dojem, ocenil také pilota Red Bullu.

Už bilance mluví sama za sebe: 95 bodů, 3 podia v řadě, vedení 7:4 v kvalifikacích nad kolegou Massou a také 55 bodů náskoků na Brazilce v bodování jezdců. Valtteri Bottas zažívá u Williamsu skvělou sezonu a dělá dojem. Vloni sice jako nováček získal jen 4 body, jenže to měl k dispozici jen slabý FW35. 

Z mnoha stran na něj slyšíme chválu. Teď se do ní přidává i Vijay Mallya, majitel týmu Force India, který je v poháru konstruktérů pouze pozici za Williamsem. Podle něj nebyli v prvních 11 závodech nejlepšími jezdci ani Nico Hülkenberg ani Sergio Péreze, ale právě Fin v barvách Williamsu: "Nelze pochybovat o tom, že dosavadní hvězdou sezony je Bottas," řekl pro Autosport.

Svého zkušeného kolegu, Felipeho Massu, pravidelně nechvává za sebou: "Na jedné straně je velkolepý Felipe Massa a druhé straně je chlapík, který přišel z GP3. Každý by si hned pomyslel, že musí být o půl vteřiny pomalejší. Všechny ale tento chlapík šokoval, když pod tlakem odvádí skvělou práci. Nemá jen zabijácký instinkt, ale umí i kontrolovat svoje nervy."


Bottas a Ricciardo v prvních 11 závodech nejvíce upoutali pozornost Mallyi
(foto: Red Bull Racing)

Kromě Bottase upoutal Mallayovu pozornost v první polovině roku ještě jeden pilot, opět ne z jeho stáje, ale z týmu Red Bull: "Daniel Ricciardo na mě udělal stejně velký dojem jako Bottas." Australan se za suverénními Mercedesy etabloval jako "nejlepší ze zbytku světa" a svého kolegu, čtyřnásobného mistra světa Vettela, pravidelně poráží: "Myslím, že se diví samotný Red Bull, kde se to v něm bere."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy