Alonso: Spolupráce s Kimim je stejná jako s kýmkoliv jiným

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle Fernanda Alonsa je spolupráce s Kimim Räikkönenem stejná, jako zažil s ostatními týmovými kolegy během své závodní kariéry.

Jejich vzájemný souboj před začátkem sezóny sliboval velkou podívanou a mnoho lidí s napjetím očekávalo, jaké mezi sebou Kimi Räikkönen a Fernando Alonso budou mít vztahy. Ferrari se však nedaří a velká očekávání rivality se nenaplnila. Fin se spíše trápí a Španěl má jednoznačně navrch, když z vozu dokáže získat maximum. 

Nyní o spolupráci s "IceManem" promluvil sám Fernando Alonso, který se nechal slyšet, že se to příliš neliší od jakéhokoliv jiného týmového kolegy, které během své kariéry vystřídal.

"Pochopitelně nemáme skvělé auto a chybí nám trakce a přítlak. Během prvních závodů jsme měli problémy s brzdami a Kimi se zřejmě s vozem necítil moc pohodlně a nevyhovovalo mu vyvážení," uvedl Alonso.

"Rozhodně velmi spolupracujeme, protože po závodě je vždy třeba vyřešit spoustu věcí. Neustále přinášíme návrhy a komentujeme, co se děje na trati - snažíme se pomoci inženýrům v Maranellu, aby to přenesli na auto. Není to velký rozdíl oproti spolupráci s Felipem (Massou) či mými dalšími týmovými kolegy - vždy se snažíme pomoci týmu," prozradil.

Dodal, že Ferrari má na to odvést mnohem lepší práci, než kterou doposud ukázali a ačkoliv dělají pokroky, musejí prý nejprve vyřešit problémy a dostat se na úroveň, kterou zatím nastavil Mercedes.

V lepší zítřky věří i Kimi Räikkönen, podle kterého díky vlivu Jamese Allisona příští rok bude Ferrari opět v plné síle.

"Máme několik velmi dobrých lidí počínaje Jamesem Allisonem. Jsem si jistý, že se to v budoucnu vyplatí. Víme, jaké letos máme problémy, ale již jsem řekl, že v F1 není lehké věci měnit a zlepšovat. I když přijdete na jádro potíží, je těžké najít okamžité řešení," okomentoval situaci finský pilot, který nedávno pochválil také nového šéf týmu Marca Mattiacciho.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy