Räikkönen: Mattiacci je přesně tím typem, který potřebujeme

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Ročník 2014 by měl Räikkönen asi nejradši už za sebou. Sezona 2015 by ale mohla být díky Marco Mattiaccimu a novému autu zcela jiná.

Sice je sezona 2014 teprve ve své polovině, i tak je už ale jasné, že nebude patřit pro Kimiho k těm nejlepším. Fin už měl se svým autem spoustu problémů a na nějaké výrazné zlepšení to po letní pauze také nevypadá. Mistr světa z roku 2007 tak myslí už spíše na další sezonu, ve které by mělo být vše v pořádku.

"V kluky ve fabrice mám 100% důvěru. Máme technické předpoklady a lidi, abychom zvládli práci, kterou máme," říká Kimi Räikkönen pro ESPN. Na Ferrari mezi sezonami čeká samozřejmě kopa práce. Ale 34letý jezdec se sám sebe ptá, proč by se jim nemělo podařil dostat se znovu na špici? Plnou důvěru má Kimi také v nového šéfa týmu, Marca Mattiacciho. Ten svoji roli převzal v dubnu po Stefanu Domenicalim, když byl do té doby v F1 neznámou tváří.


Kimi Räikkönen v rozhovoru ještě se Stefanem Domenicalim na letošních zimních testech v Bahrajnu (foto: Scuderia Ferrari)

"Když k nám přišel, tak toho o Formuli 1 až tak moc nevěděl, ale je hodně chytrý, odvádí dobrou prácí a činí správná rozhodnutí. A daří se mu z lidí dostávat to nejlepší. Myslím, že je přesně tím typem, který potřebujeme." Pro rok 2015 Kimi očekává auto, které bude jeho jezdeckému stylu sedět mnohem lépe.

"Tým ví, co mám rád. Společně s Jamesem [Allisonem, technickým ředitelem Ferrari] dokážeme něco, co bude lépe sedět mému stylu. Tento rok probíhá - nejen pro mě - pro tým docela špatně. Ale máme možnosti to všechno otočit a příští rok být opět silnější."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy