Surer: „Kvjat je jezdcem budoucnosti“

Kvjat, Daniil | foto: Scuderia Toro Rosso

Bývalý jezdec F1 Marc Surer by si do svého týmu vybral Daniila Kvjata. Mladého ruského jezdce chválí také šéf Toro Rosso Franz Tost.

Noví jezdci se v týmech F1 často ukazují v pozitivním světle, jako například Daniel Ricciardo, nebo Valtteri Bottas. Bývalý jezdec F1 Marc Surer na otázku, koho by si vybral do svého týmu, odpověděl bez váhání, že Daniila Kvjata, i když jenom letos dosáhl věk dvaceti let.

Tvrdí o něm, že je jezdcem budoucnosti. „Jeho přímý skok z GP3 do F1 bez luxusu, jaký měl k dispozici Valtteri Bottas, když byl po dobu jedné sezony testovacím jezdcem, dělá na mě velký dojem. Mladý Rus byl vržen do hluboké vody a zatím si vede dobře.“

Kvjat je nejnovějším produktem programu Red Bullu pro mladé jezdce, kterým prošli i Daniel Ricciardo a Sebastian Vettel. V současnosti mu v týmu Toro Rosso šéfuje Franz Tost. O Kvjatovi se v tomto týdnu vyjádřil pozitivně: „Odvádí skvělou práci. Když uvážím, jak málo kilometrů odjel před sezonou, tak jezdí dobře, prokazuje svou přirozenou rychlost. Důležité je, že nemívá nehody a nedělá chyby.“

Rychlost, jakou Kvjat zvládá dosahovat pokrok, by mohla ohrozit Jean-Erica Vergna, který jezdí v týmu z italské Faenzy už třetí sezonu za sebou „ve stínu“ svého týmového kolegy. V budoucnosti by se mohl obávat i dalšího mladého jezdce, podporovaného Red Bullem, Carlose Sainza jr. „Vergne doplácí na spolehlivost vozu, když je jeho vůz v pořádku, podává dobré výkony,“ tvrdí Tost. „Díky zkušenostem přispívá značným dílem k technickému pokroku týmu. Jsem přesvědčen, že od něj toho můžeme očekávat ještě víc.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy