Ecclestone potvrzuje návrat F1 do Mexika v roce 2015 + video

Pérez, Sergio | foto: Sahara Force India

Bernie Ecclestone potvrzuje, že Formule 1 příští rok zamíří po 23 letech znovu do Mexika.

Poprvé promotér F1 odhalil svůj plán na návrat do města Mexico City již v únoru. Nyní potvrzuje, že jednání s místními pořadateli byla úspěšně dotažena do konce, což oznámí na dnešní tiskové konferenci.

Velká cena Mexika se pojede na okruhu Autódromo Hermanos Rodriguez, kde se naposledy závodilo v roce 1992. Návrat podporují dvě známé osobnosti: Tavo Hellmund, který vedl přípravy na Velkou cenu Spojených států v Austinu na novém okruhu Circuit of the Americas, a Alejandro Soberon.


Letecký pohled na mexický okruh

Ten je výkonným ředitelem třetí největší live zábavní společnosti na světě: CIE, která mexický okruh vlastní. Do týmu patří také Carlos Slim Domit - člen senátu FIA a syn nejbohatšího muže světa Carlose Slima, George Gonzales - výkonný ředitel dceřiné společnosti CIE Ocesa a Federico Alaman, její prezident pro motorsport.

V současném poli F1 máme dva mexické piloty, kteří se na svou domácí velkou cenu těší: Estebana Gutiérreze u Sauberu a Sergia Péreze u Force Indie, oba sponzorováni Carlosem Slimem.


Souboj dvou Williamsů - Riccarda Patreseho a Nigela Mansella - během Velké ceny Mexika 1991 (foto: Williams F1 Team)

Roční poplatek za pořádání Velké ceny Mexika se má pohybovat kolem 30 milionů dolarů a smlouva byla údajně podepsána na pět let. Znamená to, že se kalendář 2015 bude čítat 20 závodů, protože to zatím nevypadá, že by měl některý z těch letošních vypadnout. Po Mexiku by měl v blízké budoucnosti přijít také Ázerbájdžán.


Video: F1 se vrací do Mexika (zdroj: Youtube)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy