Mattiacci Räikkönenovi věří: Je naší budoucností

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Do týmové bodové "pokladničky" přispěli jezdci Ferrari v poměru 8:2 v neprospěch Fina, avšak ani tento fakt není pro nového šéfa týmu, Marca Mattiacciho, důvodem, aby nad svým druhým jezdcem zlomil hůl. Naopak, pro rok 2015 s ním počítá!

Začíná Kimiho Räikkönena Formule 1 pomalu ale jistě nudit? Špatné výkony jezdce v této sezoně by tuto teorii potvrzovaly. Rozloučí se mistr F1 z roku 2007 po uplynutí smlouvy s Ferrari na konci sezony 2015 s F1 podruhé a již nadobro? Až do vypršení smlouvy však po něm bude v Maranellu poptávka: Marco Mattiacci mu důvěřuje.

Ital pro deník 'Marca' říká: "Chci lepší výsledky, ale Kimi je jezdcem, kterého Ferrari v příští sezoně potřebuje." V rozhovoru pro 'Gazzetta dello Sport' pak opět potvrdil svůj zájem o služby Fina: "Věříme mu, je to mistr světa. Je součástí naší přítomnosti ale i budoucnosti." Avšak bilance ze závodů hovoří jasně: 0:10 není vůbec dobré skóre pro návratilce, který se do Ferrari vrátil z Lotusu.

Pro Mattiacciho se však jedná jen o statistický údaj: "Tohle není fotbal. Ve Formuli 1 nemluvíme řečí podobných statistik." Avšak i výsledky na trati musí 43 letého šéfa Ferrari alarmovat - Williams se jeho týmu vzdaluje, ze zadu se naopak blíží McLaren (jak to dnes vystihl druhý jezdec Ferrari, Fernando Alonso, více zde).


Další podprůměrný víkend v Německu, letos převyšoval Räikkönen Alonsa pouze v Monaku, tam se však po smolné (a nezaviněné) nehodě propadl (foto: Scuderia Ferrari)

Řešením by mohl být odpis současného vozu (po kolikáté už?) a koncentrace na vůz pro příští sezonu. Podle informací deníku 'AS' se má již technický ředitel týmu, James Allison, který také mimo jiné přišel z Lotusu, plně koncentrovat na vývoj nového vozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy