Alonso: Dostat se znovu před lepšící se Williams bude těžké, zrychluje i McLaren

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso pozoruje, jak se jeho Ferrari místo zlepšování polem spíše propadá. Williams jim uniká a zezadu začínají dotírat Force India a McLaren. A mohlo být ještě hůře, nebýt ochlazení před posledním závodem v Německu.

"Získat třetí místo zpátky bude náročné. Není pochyb o tom, že Williams je teď ve formě. Konkurenceschopní jsou už od Kanady, i když tam svůj potenciál ještě moc neukázali," uvádí Alonso.

"Kanada, Rakousko, Silverstone a tady byli mimo náš dosah, takže musíme skutečně odvádět lepší práci, chceme-li s nimi bojovat v šampionátu konstruktérů," burcuje Ferrari, které se po Velké ceně Německa propadlo v pořadí na čtvrté místo za Williams.

Ferrari ale neuniká jen bílý vůz v barvách Martini, zezadu jej ohrožuje Force India a přibližovat se mu začíná i McLaren, který se v posledních závodech dokázal vždy o kousek zlepšit: "Nemůžeme zapomenout na Force Indii a na McLaren - obzvlášť McLaren je teď velmi rychlý."

"V sobotu byli o půl sekundy rychlejší než my, představují tedy také hrozbu zezadu. Musíme pokračovat v práci, zlepšovat se, protože cíl zůstává stejný: získat co nejvíce bodů bude možné a pomoci Ferrari," pokračuje Španěl. Magnussen si v kvalifikaci vyjel druhou řadu, zatímco Alonso skončil až sedmý (více viz analýza sektorů).

Na Hockenheimu byl ale v neděli díky chladnějšímu počasí nakonec konkurenceschopnější a cílem projel jako pátý. "Myslím, že nám chladnější podmínky opravdu pomohly, abych byl upřímný, protože jsem se cítil rychlejší než v sobotu."


Soupeři dosahují větších pokroků než Ferrari, Fernando Alonso vybízí k tvrdé práci
(foto: Scuderia Ferrari)

"Být pátý a bojovat s oběma Red Bully bylo něco, co bych si vzhledem k tempu v kvalifikaci jen těžko představil. Tohle bylo pozitivní, ale v Maďarsku... uvidíme. Někdy tam bývá horko, jiny méně. Teď by vzhledem k počasí, které panuje, mohlo i pršet - uvidíme tedy, co nám Maďarsko přinese," dodává pilot Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy