Bottas: Kvalifikace bude v Německu těsnější, než čekáte

Bottas, Valtteri | foto: Williams F1 Team

Podle Valtteriho Bottase bude kvalifikace na VC Německa těsnější než čekáte.

Fin neměl zrovna jednoduchý vstupu do závodního víkendu, protože ráno musel přepusit svoje místo Susie Wollfové - její dojmy si přečtěte zde. Valtteri Bottas tak měl jen druhý trénink k tomu, aby si zvykl na auto. Sám připouští, že s ním trošku bojoval. Jezdec ale doufá, že sobota Williamsu vyjde lépe, navíc očekává velmi těsnou kvalifikaci hned mezi několika týmy.

"Doufám, že se tam dostaneme. Vždy je těžké po pátku říci, jak na tom jste, takže myslím, že musíme počkat na zítra. Teď musíme jen opravdu tvrdě pracovat a zlepšit auto. I já se musím zlepšit a pokusit se někde najít nějaký čas. Myslím, že zítra to bude v kvalifikaci těsnější, než čekáte," předpovídá jedno z překvapení letošní sezony.

Bottas přiznává, že bojoval alespoň v některých oblastech s vyvážením auta po zákazu FRIC zavěšení. "Hraje to určitou roli, avšak i tato trať je dost odlišná od těch ostatních. Má jiný druh zatáček. Například druhá zatáčka na stadionu, tam je velmi těžké mít auto správně vyvážené. Na autě jsme udělali nějaké mechanické změny. 


Valtteri zatím letos vybojoval dvě podiová umístění (zdroj: Pirelli)

Po mechanické stránce se mi nastavení nelíbilo. Zlepšilo se to, ale stále nějaké úpravy musíme provést. Trošku bojujeme s nedotáčivostí a při dlouhých výjezdech s opotřebením zadních pneumatik. Musíme s tím něco udělat, protože ty zde, za předpokladu suchého závodu, hrají podstatnou roli."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy