Podle Péreze bude Force India jezdící doposud jako jediná bez FRICu "mnohem silnější"

Pérez, Sergio | foto: Sahara Force India

Sergio Pérez očekává, že jeho tým bude během závodního víkendu v Německu podstatně konkurenceschopnější. Týmy tam nastoupí bez FRIC zavěšení, jehož legalita může být podle nového výkladu FIA zpochybněna.

Mexičan dojel v posledním závodě mimo body, po něm pak měl možnost v Silverstone zůstat  a testovat: "Bylo to fajn mít šanci pochopit některé potíže, které nás během závodního víkendu postihovaly. Také jsme na voze testovali nové aerodynamické díly a tým se podívá na data, aby se rozhodl, jestli je v Německu použijeme."

"Věřím, že na Hockenheimu budeme ve velmi odlišné situaci. Jde o okruh, který našemu vozu vyhovuje lépe, a proto bychom měli být v mnohem silnější pozici. Vypadá to na trať, kde bychom mohli podat dobrý výkon," očekává Pérez.

Jeho týmu ale pomůže i nové světlo (více zde), které FIA vrhla minulý týden na FRIC zavěšení. Force India je totiž jediným týmem, který v posledních závodech jezdil bez něj. Nasadil ho sice letos ve Španělsku, ale s jeho vyladěním se trápil, a proto další velké ceny nastupoval bez něj. Není tedy divu, že patří mezi týmy, které nejsou pro oddálení zákazu tohoto systému.

Dohodu údajně blokují také Ferrari a Red Bull prostřednictvím menších týmů, které jim jsou zavázány: tj. prostřednictvím Marussie (odebírá pohonné jednotky Ferrari), resp. Caterhamu (dluží Red Bullu za převodovky).


Sergio Pérez s vozem VJM07 při testech v Silverstone (foto: Sahara Force India)

"Vzhledem k měkkým pneumatikám a vysokým teplotám to bude zajímavý závod. Tento okruh mám rád, zejména jeho poslední část v oblasti stadionu. Rád útočím na ty zatáčky, mžete v nich nalézt hodně času během kola. V Německu jsem během své kariéry strávil hodně času, proto je vždy příjemné se tam vracet," pokračuje pilot Force Indie.

Celkově zatím svou letošní sezónu po přestupu z McLarenu vnímá Mexičan velmi pozitivně: "Už mám několik skvělých vzpomínek, když se ohlédnu, a pár skvělých výsledku - obzvlášť to pódium. Byly i obtížné závody, ale celkový dojem je pozitivní. Chtěl jsem získat více bodů, ale několik faktorů mi v tom zabránilo. Důležité bude se ve druhé části sezóny zlepšovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy