Krize Ferrari: Budou padat další hlavy? Šéf motorů končí?

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Rozsáhlé strukturální změny by měly Ferrari opět přivést na čelo F1. Podle spekulací z Británie končí u týmu šéf motorárny, Luca Marmorini.

Prezident Ferrari, Luca di Montezemolo, očekává brzký návrat svého týmu na čelo F1. Tým z Marenella, který už několik let čeká na další titul, je letos proti Mercedesu (a nejen jemu) bezmocný. Špatný vstup do sezony odnesl vyhazovem Stefano Domenicali, jeho místo zaujal Marco Mattiacci. 

Ten je v čele týmu sice jen krátce, přesto už podle spekulací měl učinit jeden zásadní krok: Z týmu by měl odcházet Luca Marmorini, který je zodpovědný za vývoj motorů. Tento zkušený expert měl nést odpovědnost za konkurenceschopnost motoru V6 od Ferrari. Oficiální komentář k údajné změně však zatím nepřišel.

"To nemohu komentovat. Pravdou je, že na spoustě pozicích plánujeme momentálně restrukturalizaci. Až budeme mít co říct, tak to oznámíme," řekl mluvčí italské stáje. Marmorini už podle spekulací z Itálie svou pozici nezastává, nicméně jeho nástupce nebyl doposud nalezen. 


Přišel Luca Marmorini o svoji práci? Spekulace se šíří (zdroj: Scuderia Ferrari)

Podle Mattiacciho však budou padat další hlavy. "Konkrétní jména říkat nebudu," řekl šéf týmu pro 'Autosprint'. V loňské sezoně příchozí James Allison by se však bát neměl, ten má být jakousi pravou rukou Mattiacciho. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy