Ricciardo: Red Bull může být nejlepší ze zbytku pole

Ricciardo, Daniel | foto: Infiniti

Daniel Ricciardo je přesvědčen, že se Red Bull vrátí na nejvyšší příčky. A myslí si, že jsou nejlepším týmem za Mercedesem.

Australan v Rakousku skončil na osmém místě. O tomto víkendu se pojede Velká cena Velké Británie a i přes problémy Red Bulu před dvěma týdny očekává Ricciardo posun na lepší příčky.

Po prozkoumání problémů s nízkou rychlostí Ricciardo nastínil, že by rakouský tým mohl mít vyšší cíle než v Spielbergu. "Rozhodně doufám, že ano. V Rakousku jsme neměli dobré auto. Ztratili jsme čas na rovinkách, ale také v rychlých zatáčkách jsme neměli dobrý čas. Myslím, že víme, jak se máme dál zlepšovat. Můžeme mít silný balík, který máme obvykle na vysokorychlostních tratích. V Silverstone se určitě můžeme přiblížit ostatním týmům za Mercedesem."

"Všechno jde dobře, myslím, že bychom měli být těmi, kdo stojí za Mercedesem. Myslím, že bude i nadále nejrychlejší, ale pokud se nám podaří dostat se do rozmezí kolem 0,2 nebo 0,3, bude to skvělé," naznačuje jezdec Red Bullu.

Daniel Ricciardo doufá v lepší závod v Silverstonu ( foto: Red Bull Racing)

Ricciardo prozradil, že horké teploty dělaly potíže jeho týmu v Rakousku, když se snažili dostat pneumatiky do optimální pracovní teploty. "Teploty se změnily přes víkend hodně a myslím, že od pátku do neděle bylo postupně tepleji. Teplotní změny měly dopad na trať, pneumatiky a výkonnost vozu. Bohužel byly naše pneumatiky mimo ideální provozní rámec," dodal Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy