Red Bull se nevzdává naděje, Vettel chce titul přes příšerný začátek obhájit

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bull Christian Horner přiznal, že si o konkurenceschopnost nového turbomotoru Renaultu dělal starosti už poslední dva roky.

"Sedli jsme si s Renaultem na podzim roku 2012, abychom mu vyjádřili své obavy. Nejsou ve Formuli 1 kvůli číslům. Ve své době byli v F1 ohromně úspěšní a řekli, že v ní jsou kvůli vítězství, ne jen kvůli číslům. Nic jiného kromě úspěchu je nezajímá. Věřím, že na tom v blízké budoucnosti zapracují," říká Horner.

Po Rakousku svého motorového partnera tvrdě zkritizoval: "Spolehlivost je nepřijatelná, výkonnost jen nepřijatelná - v Renaultu musí dojít ke změnám. Takto nemůžeme pokračovat." Red Bull přemýšlel o změně dodavatele pohonných jednotek a dokonce o vývoji své vlastní.

Před Velkou cenou Británie se Red Bull rozhodl finančně Renault Sport F1 finančně podpořit a posílit vzájemné vazby, díky čemuž bude mít větší vliv na vývoj. Včera byl Horner již smířlivější: "Samozřejmě to pro ně byl těžký začátek roku. Mají tam inteligentní lidi."

"V posledních čtyřech letech jsme s nimi vyhráli osm světových šampionátů a téměř 50 závodů, takže tam mají spoustu talentů. Jen u současného balíku to všechno zatím nesedlo dohromady," soudí šéf Red Bullu.

V šampionátu na Mercedes ztrácejí propastných 158 bodů, přesto se nevzdávají: "Myslím, že Silverstone nám bude vyhovovat více než Rakousko či Montreal. Nejblíže Mercedesu jsme letos byli v Malajsii, v Monaku a v Barceloně. Silverstone je podobný a vzhledem ke zlepšením, která dosahujeme, se nám z této ztráty podaří něco ukrojit."


Sebastian Vettel je stále motivovaný a chce svůj titul obhájit: zbývá mu ale jen 11 závodů na to, aby smazal ztrátu 105 bodů na lídra šampionátu Nica Rosberga (foto: Infiniti Red Bull)

"Kluci [Mercedesu], kteří končí na prvním a druhém místě, musí být favority, viděli jsme však, že jsou pod tlakem, a stejně jako v Montrealu se věci mohou změnit. My se jen snažíme je dostihnout. Naším úkolem je dohnat je.

Seb se nevzdal naděje na nic, stále je velmi soustředěný. Prožil příšerný start ročníku. Tak už to někdy chodí, nenechal se tím zlomit a je stále velmi hladový a motivovaný a věci se mohou rychle změnit... je stále velmi, velmi motivovaný, aby ubránil svůj titul. Uvidíme, jak se bude vyvíjet druhá polovina roku," neskládá zbraně Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy