Mattiacci věří, že Ferrari dosáhne pokroku

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari je přesvědčen,že se italský tým zlepší. V tuto chvílí však prý dělají jen malé kroky a ostatní se také zlepšují.

Italský tým aktuálně okupuje třetí příčku tabulky poháru konstruktérů. Na svém kontě má 98 bodů. Na čtvrou Force Indii má náskok 11 bodů a na pátý Williams 13 bodů.

Ačkoliv Ferrari v každém z osmi závodů letošní sezony alespoň s jedním vozem bodovalo a Alonso slavil v Číně i jedno třetí místo, ke spokojenosti mají daleko. 

Podle šéfa týmu, Marca Mattiacciho, sice dělají pokroky, ale brzí je výkon motoru. "Průběh letošní sezóny jasně ukazuje, že ztrácíme v závodech, kde se na okruhu počítá výkon vozu. Snažili jsme se získat maximum z toho, co máme k dispozici a věříme, že jsme udělali další krok správným směrem," objasňuje Mattiacci.


Ferrari letošní sezóna nevychází (foto: Scuderia Ferrari)

Fernando Alonso má na kontě 79 bodů a jeho týmový kolega Kimi Räikkönen jenom 19. Mattiacci si myslí, že Španěl ukazuje, čeho je Ferrari opravdu schopno.

Nakonec Mattiaccio hovoří o svých jezdcích po Velké Ceně Rakouska: “Bohužel jsme nebyli schopni dát Kimimu lepší auto, které by ukázalo, co opravdu umí. Letos neměl žádný závod lehký, ale s postupným zlepšováním ukáže, co opravdu umí.

Fernando nemohl udělat nic lepšího v Rakousku. Na Mercedesy a dobře se zlepšující Williamsy jsme neměli. Jeho páté místo bylo maximu, čeho mohl dosáhnout. Podařilo se mu udržet velké tempo po celý závod. Byl dokonce rychlejší, než jezdci před ním. Závod musí sloužit jako varování, abychom neusnuli na vavřínech a nadále rozvíjeli F14 T. Celkově mezery mezi týmy za Mercedesem se zmenšily. Počet týmů bojujících na předních místech se zvyšuje. Naším cílem je využít náš velký potenciál," vysvětluje Mattiacci.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy