McLaren povzbuzen pokrokem: Všechny novinky fungují a korelují s používanými nástroji

Magnussen, Kevin | foto: McLaren

McLaren je spokojený s fungováním nových dílů v Rakousku. Podle závodního ředitele Erica Boulliera je posunuly v relativním pořadí více dopředu.

Jenson Button sice nezabodoval, ale Kevin Magnussen ve Spielbergu vybojoval dalších šest bodů. Drobné zlepšení bylo patrné i v kvalifikace, kde se do poslední části mladý dán snadno probojoval. Zkušenější z dvojice McLarenu doplatil na technické problémy ze třetího tréninku a nedostatek času na dráze.

Jak ale fungují nové díly včetně přepracovaného předního křídla a jaká pozitiva si z minulého víkendu odváží Boullier? ""Samozřejmě to je frustrující, protože nezávodíme tam, kde bychom chtěli, musíme si ale všímat pozitivních věcí. Jednou z nich je povzbuzení, že se tvrdá práce vyplácí."

"Zlepšili jsme naši výkonnost na jedno kolo, stejně jako tu závodní ve srovnání se zbytkem pole. Zlepšuje se to, ale stále jsme vzdáleni od toho, kde bychom chtěli být," upozorňuje na mírný posun vpřed závodní ředitel McLarenu.

Ještě radostnější je podle něj to, že nové díly fungují tak, jak naznačil aerodynamický tunel: "Jde o kompletní koncept proudění vzduchu, co potřebujeme rozvíjet - a my jsme teprve na jeho počátku. Začíná to ale dobře."


Staré (nahoře) a nové přední křídlo, které McLaren
představil v Rakousku (foto: McLaren Mercedes)

"A nejdůležitější věcí pro nás je korelace. Všechno, co jsme nasadili, řádně korelovalo se vším - se všemi nástroji, které ve Wokingu máme. To je pro mě klíčové. nyní ji můžeme více věřit a více na to zatlačit," dodává Boullier pro Autosport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy