Mallya: Force India bude i nadále vpředu, skvěle pracujeme s pneumatikami

Pérez, Sergio | foto: Sahara Force India

Majitel Force Indie očekává, že se jeho tým bude i v Rakousku pohybovat na předních pozicích. Ve vývoji nehodlají polevit a pochvaluje si zejména šetrnost vozu VJM07 k pneumatikám.

"Jsem velmi hrdý na to, čeho tým zatím dosáhl, ale rozhodně v této chvíli nehodláme polevovat. Závody ve vývoji se nezastaví, proto tedy tvrdě pracujeme na tom, abychom na vůz nasazovali novinky a poskytli našim pilotům ještě lepší šanci na zisk výborných výsledků," říká Mallya.

"Samozřejmě, že předvádíme dobrou úroveň konzistence - zatím jsme dokázali skórovat ve všech závodech. Chceme se i nadále objevovat na těch nejvyšších pozicích," předesílá indický milionář. Jeho pilot Nico Hülkenberg dojel ve všech 7 závodech na bodech, průměrně na šesté pozici: čtyřikrát zatím skončil pátý, dvakrát šestý a jednou desátý - týmu tak zajistil už 57 bodů.

V Kanadě to dokonce chvíli vypadalo, že jeho týmový kolega Sergio Pérez při problémech Mercedesu vyhraje, nakonec se ale propadl za oba Red Bully a v posledním okruhu kolidoval s Felipem Massou.

"Nezapomeňme na to, že Nico jel skvělý závod a získal dalších 10 bodů. Ale až do posledního kola to vypadalo na ještě sladší výsledek - oba vozy jezdily na velmi dobrých pozicích. Žel nebylo nám přáno, ale auto, tým a jezdci podávali během celého víkendu obdivuhodné výkony," konstatuje Mallya.


Force India letos svými výkony příjemně překvapuje, v šampionátu drží 4. příčku před McLarenem (foto: Sahara Force India)

"Vůz VJM07 byl velmi konkurenceschopný, učinili jsme správná strategická rozhodnutí a měli jsme namířeno za naším nejlepším výsledkem. Nehoda Sergia v posledním kole nás o něj obrala, ale neměli bychom zapomínat na pozitiva: náš management pneumatik byl excelentní a my jsme byli schopni závodit na čele a bojovat o vítězství. Šlo o jeden z našich nejsilnějších závodů," pokračuje.

Nyní je na řadě Rakousko a majitel Force Indie věří, že se budou opět pohybovat vpředu: "Když se zde naposledy závodilo, auta se velmi lišila od těch současných, takže těžko odhadnout, jaké bude pořadí týmů. My velká překvapení neočekáváme - vozy, které byly dosud konkurenceschopné, si svou výhodu udrží."

"Rozvržení okruhu, zdá se, nahrává vlastnostem VJM07, ale v pořadí soutěže to je velmi vyrovnané a my budeme potřebovat podat náš nejlepší výkon, abychom mohli odjet s dobrým výsledkem," dodává Mallya.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy