Schumacher se konečně probral z kómatu a byl převezen na rehabilitační kliniku

Schumacher, Michael | foto: Daimler AG

Dobrou zprávu dnes potvrdila Sabine Kehmová, mluvčí Michaela Schumachera. Ten se konečně probudil a byl převezen z Francie na rehabilitační kliniku do Lausanne ve Švýcarsku.

"Michael opustil jednotku intenzivní péče v Grenoblu, aby pokračoval v dlouhodobé fázi rehabilitace. Už není v kómatu," uvádí Kehmová v dnešním prohlášení o stavu sedminásobného mistra světa, který se na přelomu roku vážně zranil při lyžování ve francouzských Alpách.

"Jeho rodina by ráda vyjádřila poděkování ošetřujícím doktorům, sestřičkám a terapeutům v Grenoblu, stejně jako těm, kteří mu poskytli první pomoc na místě nehody - odvedli v těch prvních měsících výbornou práci.

Rodina také děkuje lidem, kteří Michaelovi zaslali všechna ta přání. Jsme si jisti tím, že mu pomohla. Pokud jde o budoucnost, žádáme o pochopení toho, že jeho další rehabilitace bude probíhat mimo zrak veřejnosti," dodává Kehmová.

Podle AFP byl Schuamcher převezen na univerzitní kliniku ve švýcarském Lausanne. Její mluvčí Darcy Christen k tomu uvedl: "Je tady s ním jeho rodina ve zvlášť vyhrazených prostorách kvůli ochraně jejich soukromí.  My mu tam budeme moci zajistit tu nejlepší monou péči."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy